Onze werkwijze van A tot Z

Interesse in bodemenergie? Dan doorlopen we samen met u een aantal stappen die leiden tot een duurzaam resultaat. Zowel in oplevering, alsmede in uw tevredenheid over Comfort Energy.

Wat is uw energiebehoefte
Vrijblijvende offerte
Na akkoord offerte
Na oplevering van uw installatie

1e gesprek | uw eneriebehoefte in kaart brengen

Voor een 1e inventarisatie van uw wensen en het bespreken van de mogelijkheden nodigen wij u graag uit voor een vrijblijvend gesprek. Onze adviseur zal u inzicht geven in de (on)mogelijkheden voor de toepassing van bodemenergie in uw woonhuis of bedrijfspand. Gaat het over een bestaand gebouw, dan komen wij graag bij u langs om de situatie te beoordelen.

Indien (nog) niet duidelijk is wat uw energiebehoefte is, kunnen wij dit nader onderzoeken door het opstellen van een warmteverlies- of koellastberekening. Daarnaast analyseren wij uw energierekeningen om beter beeld te krijgen van uw situatie. Aan de hand van de verkregen informatie, komen wij tot een advies over een alternatieve duurzame energievoorziening door gewin uit bodemenergie.

Middels beschikbare bodemkaarten worden de mogelijkheden van het bronnensysteem in kaart gebracht. Eventueel wordt er door ons contact gezocht met het bevoegd gezag (gemeente, provincie of Waterschap) om een passend systeem voor uw situatie te kunnen maken.

Vrijblijvende offerte

Indien uw wensen en de mogelijkheden duidelijk zijn, stellen wij een vrijblijvende offerte voor u op. Voorzien van alle informatie om uw installatie project tot een succes te maken. Welke informatie mag u van ons verwachten naast onze offerte:

 • Productinformatie van de toe te passen warmtepomp
 • Een principeschema van de beoogde installatie
 • Een energieberekening met de inschatting van uw toekomstig energiegebruik en/of besparing

Ná akkoord offerte

U bent akkoord met ons geleverde voorstel en geeft de installatie in opdracht bij Comfort Energy. Allereerst dient er een melding te worden gedaan van het bronnensysteem. Deze melding wordt door ons gedaan bij het bevoegd gezag. Vaak betreft dit de Gemeente. Ná ca. 8 weken is de melding behandeld.  Alle materialen inclusief de warmtepomp worden besteld en ook de installatiewerkzaamheden worden ingepland.

 • Gespecialiseerde medewerkers zullen contact met u opnemen om de uitvoering gezamenlijk in te plannen.

Ná oplevering van uw installatie

Wanneer de installatie is voltooid en opgeleverd, volgen wij deze nog een periode (op afstand via internet) om te kijken of alles naar behoren werkt. Uiteraard krijgt u uitleg over de installatie en hoe u deze kunt bedienen. Indien gewenst kunnen wij de installatie ook (periodiek) op afstand beheren, waardoor u geen omkijken heeft naar de installatie.  Tot slot bieden wij u een onderhoudscontract aan, zodat u jarenlang plezier heeft van uw installatie.

Heeft u nog een vraag?

Bezoek onze pagina veelgestelde vragen (FAQ) of neem vrijblijvend contact met ons op.

FAQ     Contact

 

Waarom kiezen voor bodemenergie van Comfort Energy

We helpen u van A tot Z met een passend en duurzaam bodemenergiesysteem. Van gedegen advies, inventarisatie van uw wensen tot een zorgeloze realisatie.

Dit betekend voor u:

 • Altijd een betrokken adviseur die u kunt bereiken
 • Professionele aanpak en begeleiding
 • Meer dan 25 jaar expertise en ervaring binnen handbereik

Voordelen bodemenergie:

 • Zeer hoge prestaties (COP) tijdens verwarmingsbedrijf
 • Passieve koeling mogelijk, koelen tegen zeer geringe kosten
 • Koelen met bodemenergie belast het stroomnet niet
 • Lange levensduur van de warmtepomp (ca. 20 jaar)
 • Zeer lange levensduur van het bronnensysteem (>50 jaar)
 • Bodemenergie verhoogt de woningwaarde
 • Een duurzame installatie zowel in de winter als in de zomer
 • Geen buitendeel, dus geen geluidsoverlast van een unit op het dak of in de tuin

Over ons

Ziet u in Comfort Energy een mogelijk partner?

Weten of wij op een duurzaam en inventieve wijze uw projectplan kunnen aanvullen met onze ideeën, neem dan gerust vrijblijvend contact op en leg uw persoonlijke vraagstukken aan ons voor. Wij adviseren u dan over de mogelijkheden vanuit vakkennis en expertise.

Contact

© 2024 Comfort Energy
Design: N-ything Design